Ukloni sve uvezene kontakte na Facebooku

Sadržaj:

Ukloni sve uvezene kontakte na Facebooku
Ukloni sve uvezene kontakte na Facebooku

Video: Ukloni sve uvezene kontakte na Facebooku

Video: Ukloni sve uvezene kontakte na Facebooku
Video: Fix Secure Connection Failed PR_CONNECT_RESET_ERROR In Firefox Windows 10/8/7 - YouTube 2023, Rujan
Anonim

Facebook ima lošu reputaciju kada se radi o rješavanju pitanja sigurnosti korisnika i privatnosti. Zato što voli raditi neobične stvari, i to uopće nije dobro sa stajališta korisnika. U većini slučajeva, dodaje nove značajke i snage ih na vas prema zadanim postavkama. Promatrao sam ga s vremena na vrijeme mijenjanjem ugovora o licenci korisnika, mijenjanjem uvjeta korištenja i onoga što ne.

Facebook uvezeni alati za kontakte

Tijekom nedavnog iskustva ustanovio sam da je usluga upravo uvezla sve kontakte sa svog Android telefona u imenik Facebook računa. Prije toga nikada nisam znao da imam imenik na Facebooku, niti sam ga zatražio bilo kada. Iako Facebook objašnjava da samo koristi podatke o kontaktu za prijenos s telefona na Facebook i nikad ne prenosi ništa, ponašanje usluge me ostavlja pomalo zbunjeno.

Nadalje, Facebook me pokušava uvjeriti rekavši kako koristi telefonski imenik kako bi pružio više relevantnih prijedloga prijatelja, ali ne trebam nekoga ili bilo kakvu uslugu da mi pomogne pronaći prijatelje, osim ako to ne tražim. Ako bilo koja besplatna usluga, uživam u korištenju podataka u zamjenu za uslugu koju dobijem, radije ne bih sudjelovao!

U svim raspravama shvatio sam da jednostavno ne morate biti oprezni u vezi informacija koje dijelite voljno / pokusno na Facebooku (to je, naravno, ako imate Facebook račun), ali i koje 'druge' osobe mogu dijeliti o vama, ako nemate račun. Gledajući okolo, naišao sam na blog post koji me natjerao da napišem ovo!

Iako je alat za uvezene kontakte na Facebooku ključan alat za pronalaženje osoba koje već poznajete, istina je da web stranica možda zna vašu e-adresu i telefonski broj zbog onoga što vaši prijatelji mogu podijeliti s web-mjestom, čak i ako imate nikada nije imao Facebook račun! Iznenađeni? Ja isto!

Svejedno, ako odlučite ukloniti tu značajku, Facebook će vas upozoriti da "prijedlozi prijatelja za vas i vaše prijatelje mogu postati manje relevantni" i da "vaš imenik više neće sadržavati sinkronizirane kontakte, već će prikazati podatke za kontakt prijatelja koji su ga uključili na svoje profile ". Ovo je u redu za mene jer nikad ne koristim imenik za upućivanje poziva.

Ako ste poput mene - svjesni privatnosti, predlažem da više ne budete glupi i pojačajte svoje postavke privatnosti na prvom mjestu. Evo kako to možete učiniti!

Uklonite sve uvezene kontakte na Facebooku

  • Ako imate Facebook račun, jednostavno posjetite ovdje i pritisnite gumb 'Ukloni'.
Image
Image
  • Nakon toga dobit ćete poruku da se vaš zahtjev obrađuje i bit ćete obaviješteni nakon dovršetka.
Image
Image
  • Ubrzo sam primio obavijest da je moj zahtjev obrađen i dovršen.
To je to! Ako upotrebljavate mobilni uređaj za pristup svom Facebook računu, morat ćete isključiti sinkronizaciju tako da idete na aplikaciju Facebook> Prijatelji> Sinkronizacija.
To je to! Ako upotrebljavate mobilni uređaj za pristup svom Facebook računu, morat ćete isključiti sinkronizaciju tako da idete na aplikaciju Facebook> Prijatelji> Sinkronizacija.

Poanta: Učinite sami i svojim prijateljima uslugu - uklonite sve uvezene kontakte na Facebooku!

Vezane objave:

  • Najbolje postavke privatnosti na usluzi Facebook
  • Savjeti i sigurnosne aplikacije za Facebook kako biste osigurali svoj Facebook račun
  • Što učiniti kada je Facebook račun srušen
  • Prijenos kontakata, e-pošte, društvenih računa na Windows Phone s starog telefona
  • Promijenite postavke privatnosti za Windows 10 i zaštitite svoju privatnost

Preporučeni: